top of page

Slow Food

logoslowfood.png
DSC09184.jpg
DSC09161.jpg

Nyt maten din. 

I dag er vi ofte opptatt av å finne raske løsninger. Dette gjelder også for maten vi spiser, hvor fastfood og ferdigpakket mat har blitt normen. Heldigvis er det en organisasjon som motstår denne raske og usunne matkulturen og prøver å gjøre folk bevisst igjen på maten de spiser. 

Slow Food er en internasjonal organisasjon som ble etablert i '80 tallet som reaksjon på de voksende fastfoodfabrikker og industrialiseringen av landbruket. 

 

Målet av Slow Food er å gjøre folk bevisst på verdien av ærlig, god og smakfull mat. Det oppmuntrer mennesker til å nyte maten som ble produsert med respekt for miljøet, dyrevelferd og lokale varer. 

Et av det viktigste prinsippet av Slow Food er å oppfordre mennesker til å kjøpe lokal -og sesongmat.

I stedet for å importere mat fra hele verden året rundt, oppfordrer de alle til å nyte lokal produsert mat i sesong. 

Slow Food promoterer også ideen ''healthy snacking'' I stedet for fastfood. 

Spis ferske ubehandlete produkter. Det bidrar til en sunnere livsstil. 

Et annet aspekt av Slow Food er å støtte de lokale produsenter og bønder. Ved å kjøpe rett fra bonden eller markeder uten mellomledd stimulerer vi lokale økonomien og hjelper vi å overleve de småe produsenter i en tid av masseproduksjon. 

Slow Food er ikke bare en organisasjon. Det er en livsstil. Det gjelder ikke bare å ta tiden for å spise, men også å sette pris på et måltid. 

 

Ved å velge Slow Food velger du også bærekraftig.

bottom of page