top of page

Hva er surdeig?

Naturlig gjæringsprosess

Når man baker med surdeig trenger man tålmodighet. Det går ikke så fort som vanlig gjær. Surdeig er en kultur som mates hver dag med økologisk mel og vann, dette fermenteres og blir til en naturlig hevingsprodukt. Når man bruker vanlig gjær kan man bake brødet etter 2 eller 3 timer. Surdeigsbrød skal heves i værtall i 12 timer for å få et luftig brød. 

Lett å fordøye.

Siden brødene heves så lenge fordøyes surdeigsbrød mye bedre. Menneskene i gamle Egypt brukte allerede surdeig til å bake brød med. Kroppen vår tåler dette bedre. 

Hvordan holder man surdeigsbrød ferskt?

Surdeigsbrød holder seg mye lenger ferskt i forhold til gjær brød. Er man alene, kan man fryse en del og tynne igjen ved behov. Ellers så kan man legge surdeigsbrødet bare med kanten man skjærer av på siden på et brett. Da mister man ikke ''crispy'' skorpen. 

bottom of page