top of page

SURDEIG

Hjertet av bakeriet

Alt starter med vår egen surdeig. Surdeig er hjertet av bakeriet. En naturlig fermentasjon av bare mel og vann. Surdeig gir brødet sin typiske crispy struktur. 

​

''Brødene våre inneholder et ingrediens som bare vi bruker. Tid''

Når man baker med surdeig trenger man tålmodighet. Surdeig er en kultur som mates daglig med mel og vann, dette fermenteres og blir til en naturlig hevingsprodukt. Surdeigsbrød skal heve lenge for å få et luftig og smakfullt brød som man dessverre ikke finner ofte tilbake i butikkene.

 

48 timer heving

Lett å fordøye.

Siden brødene heves så lenge fordøyes surdeigsbrød mye bedre. Menneskene i gamle Egypt brukte allerede surdeig til å bake brød med. Kroppen vår tåler dette bedre. 

Hvordan holder man surdeigsbrød ferskt?

Surdeigsbrød holder seg mye lenger ferskt i forhold til gjær brød. Er man alene, kan man fryse en del og tynne igjen ved behov. Ellers så kan man legge surdeigsbrødet bare med kanten man skjærer av på siden på et brett. Da mister man ikke ''crispy'' skorpen. 

bottom of page